Certificari Scrum

Scrum Inc aduce Scrum în Japonia

În Țara Soarelui-Răsare se adoptă Scrum.

Un pas major în acest sens a fost făcut în martie 2019, când s-au pus bazele unui nou joint venture, Scrum Inc Japan.

În cadrul unei întâlniri desfășurate la Tokio, Scrum Inc și companiile japoneze KDDI și ESM și-au unit forțele în cadrul unui nou proiect menit a promova Agile Education Program în rândurile oamenilor de afaceri din Japonia, ajutându-i să-și îmbunătățească performanțele.

Ce este Agile Education Program?

Agile Education este un program creat de fondatorul Scrum, Jeff Sutherland, care are ca principiu de bază promovarea inovației, prin testarea rapidă de noi produse și servicii și lansarea lor în urma feedbackului primit de la clienți.

Bazele noului joint venture s-au pus în 2017, când Scrum Inc a intrat într-un parteneriat cu KDDI pentru lansarea de cursuri și certificări autorizate Scrum în Japonia. Programul Scrum a stârnit mare interes în Japonia, unde companiile folosesc această metodă în vederea digitalizării și incorporării celor mai noi tehnologii, precum 5G, ioT sau AI, în afacerile lor.

Scrum a fost adoptat de numeroase companii și guverne din întreaga lume. În România, programul Agile a fost adus de Liviu Meseșan, primul trainer licențiat Scrum din Europa Centrală și de Est. Scrum Inc oferă cursuri de tip Scrum Master sau Product Owner, menite să ajute companiile să-și regândească modul de a face afaceri, bazându-se pe decizii rapide și adaptabilitate la condițiile în continuă schimbare ale pieței.

Cum va schimba Scrum economia japoneză?

„Înființarea Scrum Inc Japan reprezintă prima noastră experiență în a crea o nouă entitate care să se concentreze exclusiv pe o singură țară. Ceea ce ne-a determinat să facem acest pas au fost energia, pasiunea și hotărârea partenerilor noștri, dar și oportunitatea de a schimba în mod fundamental practicile de afaceri din Japonia,” a mai spus el.

„Japonia este o țară cu o istorie în domeniul inovației, invenției și punerii în execuție a unor noi moduri de a face afaceri de succes. Misiunea Scrum Inc a fost întotdeauna aceea de a schimba modul în care oamenii lucrează, iar Japonia oferă o oportunitate unică de a avea un impact major asupra uneia dintre cele mai importante economii ale lumii,” a apreciat Jeff Sutherland.

Toyota mizează pe Scrum

Cel mai important proiect în care se va implica noul joint venture Scrum Inc Japan este sprijinirea companiei Toyota Motor Corp în implementarea principiilor Scrum la nivelul subsidiarei sale care se ocupă cu proiectarea unei noi generații de mașini, Toyota Research Institute―Advanced Development Inc (TRI-AD). Industria auto este una într-o continuă dezvoltare, marcată de schimbări rapide, constituind astfel terenul ideal pentru aplicarea Agile Education Program. „Scrum Inc ajută companiile din întreaga lume să-și schimbe în mod radical practicile de afaceri pentru a rămâne relevante într-o lume care se schimbă rapid,” a spus fondatorul Scrum Inc, Jeff Sutherland, prezent la evenimentul de la Tokio.

Misiunea Scrum

Scrum Inc, cea mai autorizată voce în domeniul Scrum la nivel mondial, oferă programe de training, consultanță și coaching care ajută companiile să livreze produse mai rapid și să reducă risipa.

Scrum Inc a fost fondată de Dr.Jeff Sutherland, care este și co-creator al Scrum, și a ajutat până acum sute de organizații, de la firme de tip start-up la companii incluse în topul Fortune 100, să se schime radical, să crească masiv productivitatea și să se axeze pe creștere.

„Teoria și practica originală Scrum oferite de Scrum Inc Japan se referă atât la creșterea afacerilor, cât și la a le oferi oamenilor șansa de a face o muncă în care să se simtă recompensați. Aceasta va fi foarte probabil cheia unor viitoare inovații sustenabile pentru companiile japoneze și pentru co-crearea unor piețe globale,” a declarat la rândul său, profesorul Ikujiro Nonaka, co-autor al „Noul joc de dezvoltare de noi produse”, teoria inovatoare care a stat la baza Scrum.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *